IKT og elev-PC

Alle elever hos oss må ha en bærbar datamaskin. Du eier din egen datamaskin og elever som skal begynne på VG1 må selv skaffe seg en PC eller Mac til skolestart eller bruke en PC eller Mac som oppfyller minstekravene.

Bestillinger for skoleåret 2021/2022 kan gjøres i perioden 15. juni 2021 til 17. desember 2021.
Bestillingene vil bli godkjent når elevene takker ja til skoleplass.
Elever som skal begynne i VG2 eller VG3 skal benytte datamaskinen de hadde ifjor og kan ikke kjøpe maskin på denne ordningen.

Mer informasjon finner du direkte her.

Support for kjøp av PC (Elkjøp)
Registrering av alle henvendelser gjøres her
Manual for registrering finner du her.
Du kan også ringe tlf 48 03 31 11 eller sende en e-post til elevpc@elkjop.no

Support for kjøp av Mac (Eplehuset)
Tlf 73 20 24 00 eller e-post til elevmac.tffk@eplehuset.no

Bestilling av maskin
Du kan bestille en PC fra Elkjøp på nettsiden her på internett.
Du kan bestille en Mac fra Eplehuset på nettsiden her på internett.

Generelt om maskinene
Det er 2 PC-modeller og 2 Mac-modeller å velge mellom.
PC-modell1: Lenovo Thinkpad L14, Intel-prosessor, 14-tommer skjerm, 8 GB RAM, 256 GB SSD - 2.990 kr.
PC-modell2: Lenovo Thinkpad L14, Intel-prosessor, 14-tommer skjerm, 16 GB RAM, 512 GB SSD - 8.990 kr.
Mac-modell1: Macbook Air M1 stellargrå, ARM-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB SSD - 9.990 kr.
Mac-modell2: Macbook Pro M1 med Touch Bar stellargrå, ARM-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB SSD - 12.990 kr.
NB! Det er kun PC-modell1 som kan avbetales over 3 år med 1.096 kr pr år som utgjør totalt 3.288 kr.
Hvis du har noen spørsmål om valg av de ulike PC og Mac-modellene er det bare sende epost til itavdkvvs@gmail.com.

Programvare for maskinene
Både PCene og Macene er kraftige nok til å kjøre programvare som brukes på skolen.
Lisens for Microsoft 365, tidligere Office 365, får du på skolen med egen konto du aktiverer Office-pakken med.
Denne kontoen brukes også på programvare som Microsoft Onedrive og Microsoft Teams.

IKT-support

Skolens IKT-ansvarlige vil hjelpe deg dersom det er noe du får problemer med i forbindelse med bruk av din maskin eller andre IKT-saker.
Den nye Helpdesken kan nås på linken her (velg "Logg inn med federert autentisering") eller du kan sende en epost til brukerstotte@tffk.no.
Du kan også sende IT-avdelingen på Kvaløya VGS en epost direkte til itavdkvvs@gmail.com med din henvendelse.

IKT-ansvarlig: Arne Harald Pedersen

Kontor: 1. etasje i A-fløya